Tel: 02/269 17 46
Email: info@bartengraciana.be

ABERDEEN ANGUS

Aberdeen-angus

Aberdeen angus is een rundveeras dat in de 19de eeuw in het oosten van Schotland werd gekweekt. De meeste Angus runderen zijn zwart (Black Angus) al bestaan er ook rode. Andere kenmerken zijn ook hun korte poten en het feit dat ze geen hoorns hebben. Het is een ras dat dicht bij de natuur staat en gedijt het best in natuurgebieden met een grote variëteit aan grassen en kruiden. Ze hebben weinig voeding nodig dus ze zouden al snel te vet worden wanneer ze door de mens zou vetgemest worden.
Het grootste kenmerk voor het vlees is dat het met fijne lijntjes vet doorgeaderd is. Het vet houdt de smaak in het vlees vast en zorgt voor een volle lekkere smaak. Dit gemarmerd vlees is te vergelijken met het Japanse Wagyu rund dat nog iets vetter is.

HERKOMST VARKENSVLEES

Kenmerken: Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden…

Read More
HERKOMST RUNDSVLEES

De Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het franse Massif Central: De streek rond de stad limoges. Aan die streek dankt het ras ook…

Read More
FOTOALBUM

Binnenkort kan u ook hier foto’s bekijken van onze rijpingskamer.

Read More
ALLERGIEEN

Heeft u bepaalde allergieën en heeft u vragen over onze bereidingen, laat het ons weten via info@bartengraciana.be.  

Read More
BESTEL HIER JOUW BROODJE(S) / SOEP

Vul ons online formulier in en bestel jouw specia(a)le of klassiek(e) broodje(s) en/of dagverse soep.

Read More