Tel: 02/269 17 46
Email: info@bartengraciana.be

GERIJPT VLEES


Dry aged vlees of gerijpt vlees Het rijpen van vlees is eigenlijk een proces dat we al kennen van vroeger. Toen werd vlees nog open en bloot in een vrachtwagen vervoerd. Door de zon en de wind werd het vlees ingedroogd en kwam er een zwarte korst rond de buitenkant. Maar het vlees binnenin werd dieprood en botermals omdat natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken.
Nu wordt dit op een gecontroleerde manier gedaan, namelijk in een rijpingskast. Hierin is er een constante luchtcirculatie, een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur van 2°C. Deze ruimte moet afgesloten zijn van andere invloeden. Wegen het grote succes van gerijpt vlees hebben we nu onze eigen rijpingskamer! We spreken van gerijpt vlees vanaf 21 dagen en dit kan oplopen tot 10 weken. De beste stukken om te laten rijpen is de côte à l’os, dunne lenden en entrecote.

HERKOMST VARKENSVLEES

Kenmerken: Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden…

Read More
HERKOMST RUNDSVLEES

De Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het franse Massif Central: De streek rond de stad limoges. Aan die streek dankt het ras ook…

Read More
FOTOALBUM

Binnenkort kan u ook hier foto’s bekijken van onze rijpingskamer.

Read More
ALLERGIEEN

Heeft u bepaalde allergieën en heeft u vragen over onze bereidingen, laat het ons weten via info@bartengraciana.be.  

Read More