Tel: 02/269 17 46
Email: info@bartengraciana.be

HERKOMST VARKENSVLEES

Kenmerken: Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.

Herkomst? De effectieve herkomst van het Duroc varken is echter onduidelijk. Volgens sommige bronnen zou het rode ras oorspronkelijk via de slavenhandel vanuit Afrika naar het Amerikaanse continent getransporteerd zijn. Andere bronnen melden dan weer de import uit Europa via de 2de Amerika reis van Colombus naar Nova Scotia. In 1812 werden de zogenaamde “Red Hogs” gekweekt in New York en New Jersey in Amerika. Deze varkens hadden specifieke kenmerken, ze waren niet alleen groot in omvang maar hadden ook grote nesten en een hoge vruchtbaarheid. Onze huidige Duroc varkens stammen af van die Red Durocs uit New York en Jersey Reds uit New Jersey.

Drafhengst ‘Duroc’: Minder onduidelijkheid bestaat er over de herkomst van de naam Duroc. In 1823 kocht Isaac Frink uit Milton New York een rode beer uit een nest van tien, van Harry Kelsey. Kelsey had een beroemde drafhengst ‘Duroc’. Frink noemde zijn rode beer Duroc ter ere van dit paard. Deze beer stond bekend om de malsheid van het vlees en de karkas kwaliteit. Zijn nakomelingen bleven de Duroc naam behouden en velen van hen erfden zijn kleur, snelle groei en volwassenheid, brede ham en schouder en rustig karakter. De Duroc was kleiner dan de Jersey Red, met fijnere botten en een betere karkas kwaliteit.
Duroc d'Olives foto V-2_LR
Bekendheid: Op de Wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago kregen Duroc varkens een grote faam bij de eerste succesvolle Duroc Show. Dit was slechts het begin van de toenemende populariteit van Duroc.

Verspreiding: Ondertussen heeft het Duroc ras zich over de hele wereld verspreid en kent het ras een groeiend succes.

De specifieke voedersamenstelling is ontwikkeld op basis van drie pijlers:

Smaak en
malsheid
Gezond voor
de consument
Een vaste
formule
De keuze van olijfolie als vetbron in het voeder bepaalt in ruime mate de smaak en malsheid van het Duroc d’Olives varkensvlees. Bovendien bepaalt het voerprogramma de aanmaak van de vetten op het juiste moment van hun ontwikkeling. Olijfolie is arm aan verzadigde en rijk aan mono-onverzadigde vetzuren. Door het gebruik van olijfolie in het varkensvoeder vinden wij een gelijkaardige vetzuursamenstelling terug in het varkensvet. Dit is positief in de strijd tegen hart- en vaatziekten. op basis van een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais in combinatie met vezel- en eiwitbronnen levert een mals stukje vlees van constante kwaliteit.

© 2015 durocdolives.be

HERKOMST VARKENSVLEES

Kenmerken: Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden…

Read More
HERKOMST RUNDSVLEES

De Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het franse Massif Central: De streek rond de stad limoges. Aan die streek dankt het ras ook…

Read More
FOTOALBUM

Binnenkort kan u ook hier foto’s bekijken van onze rijpingskamer.

Read More
ALLERGIEEN

Heeft u bepaalde allergieën en heeft u vragen over onze bereidingen, laat het ons weten via info@bartengraciana.be.  

Read More